Applicatie Architect

Wat je bij Digipolis mag verwachten?  Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Ben je een Applicatie Architect? Iemand wiens hart sneller slaat als hij business behoeften op een creatieve en realistische manier kan vertalen naar wendbare architectuurontwerpen? Kriebelt het bij jou als je een architectuurtekening kan omtoveren tot concrete bouwstenen en flows? Kan je de abstractie van enterprise architectuur verzoenen met het praktische van de technische architectuur aan Dev en Ops kant? Of wil je dit zeker onder de knie krijgen?

Dan is dit de uitdaging die je zoekt!

Als senior Applicatie Architect vertaal je de bedrijfsnoden van onze klanten naar oplossingen die maximaal gebruik maken van generieke componenten. Onze architecten en developers geven je hierbij alle ondersteuning die je nodig hebt.

Je staat in voor het ontwerpen en bewaken van de software architectuur met maximaal hergebruik van softwarecomponenten, bronsystemen, webservices, engines, … en toetst dit af met de technische-architecten-gilde.

Als technische SPOC geef je ondersteuning en advies aan de projectteams over het werken met en opzetten van generieke componenten. 

Je bent van bij het begin betrokken bij de projecten (pitches, offerts, …), neemt het technische ownership op jou en bewaakt de afgesproken regels. Je zorgt voor de uitvoering van de nodige testen (unit, integratie, performantie, …) om de kwaliteit van de oplevering te bewaken.

Je bent verantwoordelijk voor de doorstroming van informatie en kennis in het DEV-team, organiseert technische brainstorm sessies en neemt deel aan de DEV-gilde.

Wij zoeken een senior Applicatie Architect die zich thuis voelt in een dynamische omgeving met veel initiatieven en verschillende belangen. Je bent mensgericht en je kan de verschillende stakeholders overtuigen van de meerwaarde van je oplossing. Je weet wat er leeft in de organisatie en je kan proactief verwachtingen managen.

Jij

 • hebt aantoonbare ervaring in gelijkaardige rollen.

 • bent een analytische en gestructureerde denker.

 • werkt klantgericht en investeert in een lange termijn relatie met de klanten.

 • communiceert mondeling en schriftelijk op maat van je gesprekspartner.

 • denkt out-of-the-box en geeft creatieve adviezen en oplossingen. 

 • speelt gemakkelijk in op de veranderende behoeften van een business.

 • bent gedreven en dynamisch, en je functioneert prima in een zelforganiserend team en zelfstandig. werkt agile, pragmatisch en flexibel.

 • levert nauwkeurig en verzorgd werk af met de nodige zin voor kwaliteit.

 • beschikt over een stevige bagage in meerdere kennisdomeinen : application lifecycle management (Jira/Bamboo/Stash/Chef), programmeertalen (NodeJS, React, AngularJS, .NET Core, PHP), micro-service georiënteerde architecturen (REST API), moderne cloud en virtualisatie technologieën (VMware, Docker), databases (PostgreSQL, MongoDB), geautomatiseerd testen, monitoring en logging (ELK)

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 31 maart 2019. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.