Business Analist digitale transformatie stad Antwerpen

In een notendop

Antwerpen qua digitale dienstverlening en communicatie klaarstomen voor de toekomst?
Als Business Analist/Solution Architect werk je mee aan de digitale transformatie van de stad Antwerpen door modulaire, schaalbare, flexibele en moderne oplossingen uit te werken waarmee de stad haar relatie met inwoners, bedrijven, bezoekers, studenten … op een eigentijdse en innovatieve manier kan uitbouwen.

Waarom voor jou?

 • Omdat je future proof oplossingsarchitecturen wil ontwerpen en uittekenen, met een maximaal hergebruik van softwarecomponenten, bronsystemen, generieke services en ACPaaS engines.

 • Omdat (bedrijfs)processen structureren, analyseren en verbeteren helemaal jouw ding is, en je hierin ook de nodige ervaring kan voorleggen.

 • Omdat je de brug wil zijn tussen leidinggevenden, technici en eindgebruikers.

 • Omdat je je talent in wendbare oplossingsarchitecturen wil botvieren op innovatieve engines zoals het A-profiel, de web content management engine, het online betaalplatform of GDP (generieke dossierplatform).

Waarom mét jou?

 • Omdat je analytisch, tactisch, strategisch en communicatief niet te kloppen bent.

 • Omdat de opvolging van de nieuwste technologische ontwikkelingen je tweede natuur is.

 • Omdat je de juiste managementvaardigheden hebt om ICT-leveranciers aan te sturen in een agile omgeving.

 • Omdat je inzicht hebt in financiële en andere kosten en baten. Je speelt met andere woorden met termen als return on investment (ROI) en total cost of ownership (TCO).

Waarom bij ons?

 • Omdat wij geloven in zelfsturende teams, waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie en teamgeest centraal staan.

 • Omdat wij non-stop inzetten op innovatieve technologieën en methodes.

 • Omdat wij alléén kijken naar je skills, niet naar gender, afkomst, leeftijd of andere bijkomstigheden.

 • Omdat wij werken graag belonen. Onder meer met een dertiende maand, minstens 35 vakantiedagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement voor openbaar vervoer, laptop en gsm met belwaarde.

Wat breng je mee?

 • Minstens vijf jaar ervaring in een gelijkaardige functie, of een masterdiploma dat hier tegenop kan.

 • Een brede kennis van ICT.

Over ons

Digipolis ontwikkelt software en implementeert hardware, netwerken en telefonie-infrastructuur voor twee grote klanten: Antwerpen en Gent, en hun respectieve stads- en politiediensten, brandweer, zorgbedrijf, scholen… Als hun partner in ICT-dienstverlening is het onze belangrijkste taak om – met gebruik van de allernieuwste technologieën – van de stad een aangename, efficiënte woon- en werkomgeving te maken.

Good to know

Je kan op deze vacature reageren tot 30 juni 2019. Datum verstreken? Solliciteer dan toch, want als we geen passende kandidaat vinden dan kom jij misschien in aanmerking voor de functie.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.