Business Analist innovatieve communicatie- en contentoplossingen

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Wij zoeken een gedreven, leergierige en enthousiaste Business Architect die samen met ons state-of-the-art oplossingen uitwerkt voor de stedelijke bedrijfseenheid Ondernemen & Stadsmarketing.

Ondernemen en Stadsmarketing is het promotieagentschap van de stad Antwerpen. Zij nemen de voortrekkersrol op om Antwerpen intern en extern te promoten als aantrekkelijke stad om in te wonen, studeren, werken, ondernemen en om de stad te bezoeken. Daarnaast zorgen zij er voor dat  ze de communicatiemedewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen informeren, sensibiliseren en activeren.

Als Business Architect voor Ondernemen en Stadsmarketing teken je de business software architecturen uit en gebruik je hierbij generieke, herbruikbare services of engines zoals het A-profiel, de web-content management engine, het online betaal-platform, het generieke dossierplatform, … die we ontsluiten via het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS). Zo kunnen we de stad sneller en goedkoper modulaire, schaalbare, flexibele en moderne oplossingen aanreiken. 

Je komt terecht in een team gemotiveerde en begeesterde collega’s die denken en doen vanuit één doel: Antwerpen een prominente plek geven qua digitale dienstverlening en communicatie. 
 

Jij

 • hebt een groot inlevingsvermogen en een sterk analytisch inzicht op tactisch en strategisch niveau.

 • bent dynamisch, communicatief, sterk klantgericht en resultaat gedreven.

 • wil future proof software-architecturen uittekenen met maximaal hergebruik van softwarecomponenten, bronsystemen, webservices, engines, …

 • bent een uitgesproken procesmatig denker met ervaring op het vlak van processen en/of procesverbeteringen. Kennis van modelleertechnieken voor het structureren en analyseren van processen, informatie en business specificaties is jou bekend.

 • brainstormt graag over nieuwe applicaties (of de aanpassing van bestaande) om bedrijfsprocessen en de informatieflow te verbeteren.

 • beschikt over de juiste management vaardigheden om ICT-leveranciers te kunnen aansturen in een agile omgeving.

 • draagt bij tot de architecturale go/no go beslissing over de uit te voeren oplossingen.

 • hebt een goed inzicht in de financiële en andere kosten en baten. Je bent vertrouwd met return on investment (ROI) en total cost of ownership (TCO).

 • hebt een master diploma of bent gelijkwaardig door enkele jaren ervaring.

Bovendien

 • zie je het als een uitdaging om de ideeën, verwachtingen en bezorgdheden van groep stad Antwerpen te capteren en om samen de beste oplossing uit te tekenen.

 • werk je graag in een omgeving die creatief, flexibel en divers is.

 • ben je grenzeloos enthousiast en werk je met een start-up mentaliteit.

 • kan je een complexe materie glashelder voorstellen.

 • kan je een brugfunctie spelen tussen technici, eindgebruikers en leidinggevenden

 • heb je minstens 5 jaar ervaring en brede kennis van de IT-wereld.

 • werk je agile en pragmatisch.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot 26 maart 2018. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.