Functioneel Business Analist met een hart voor Gent

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Digipolis zoekt een enthousiaste, leergierige en resultaatgedreven business/functioneel analist. Zij/hij staat in voor de analyses en keuzes in de IT-projecten die Digipolis realiseert voor de stad Gent, OCMW Gent, de hulpverleningszone Centrum, de lokale politie Gent en andere organisaties die aan Gent gebonden zijn.

Als business/functioneel analist stuur je mee de keuzes die Digipolis maakt in het domein CRM/DMS. Naast typische CRM toepassingen worden er hierin verschillende document- en contentmanagement platformen en applicaties geïmplementeerd en beheerd (o.a. gebaseerd op de platformen Sharepoint, Alfresco, OpenIMS).

Je werkt dan ook mee aan allerlei document- en contentmanagement gerelateerde projecten zoals de invoering van een nieuw intranet- en collaboratieplatform (Digital Workplace) en de integratie van allerlei toepassingen en collaboratietools binnen dit platform, het digitaal kunnen tekenen van documenten aangeleverd vanuit allerlei applicaties, de uitwisseling van vertrouwelijke documenten met de burger via een Digitale Kluis, digitale postverwerking en dossierbeheersystemen, een nieuw kennisbeheersysteem voor de hele organisatie,… om er maar enkele te noemen.

Je staat in voor de analyse, de goedkeuring en de documentatie van de business en functionele behoeften en draagt bij tot de implementatie van ICT-oplossingen. Je beschikt over de functionele basis om processen en toepassingen van de groep Gent verder uit te bouwen, onder andere door de trends in dit domein op te volgen. In dit kader bereid je vergaderingen met de betrokken diensten voor, zit je ze voor en volg je ze op.

Je volgt de trends in de markt die gelinkt zijn met de activiteiten binnen het domein. Je werkt visies uit over document- en content management, die zich dan moeten vertalen in roadmaps van de betrokken platformen en applicaties.

Werken voor verschillende veeleisende 'opdrachtgevers' tegelijkertijd ligt je wel; je houdt je daarin staande en stelt de juiste prioriteiten. Je neemt niet direct genoegen met de eerste conclusie en gaat op zoek naar meer antwoorden. Flexibiliteit, pragmatiek en daadkracht zijn je op het lijf geschreven en je hebt een collegiale mentaliteit. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel; je hebt immers te maken met vertrouwelijke en soms gevoelige informatie.

Jij

 • hebt een master-diploma of bent gelijkwaardig door ervaring.

 • bent analytisch ingesteld.

 • hebt ervaring met business en functionele analyses.

 • kan terugvallen op een basiskennis van een methodologie voor bijvoorbeeld behoefteanalyse, procesanalyse en organisatieontwerp.

 • hebt ervaring met het analyseren en uitwerken van document- en content management gerelateerde oplossingen.

Bovendien

 • heb je een gezonde drive en neem je het initiatief om problemen aan te pakken.

 • heb je verantwoordelijkheidszin en rust je niet voordat een oplossing voldoening geeft.

 • werk je klantgericht, nauwkeurig, projectmatig en leg je jezelf hoge kwaliteitseisen op.

 • ben je zeer communicatief en communiceer je mondeling en schriftelijk helder en vlot op maat van je gesprekspartner.

 • kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

   

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 15 februari 2018.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Groentenmarkt en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.