Domeinverantwoordelijke softwareontwikkeling

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Als domeinverantwoordelijke softwareontwikkeling geef je leiding aan een team van hooggekwalificeerde professionals: projectleiders, analisten, ontwikkelaars, applicatiebeheerders en consultants. Je coacht, ondersteunt en stuurt de projecten en het beheer van applicaties in jouw domein. 

Je biedt jouw teamleden groeikansen en ondersteunt hen waar nodig. Je zorgt ervoor dat nieuwe applicaties en functionele uitbreidingen op een kostenefficiënte manier worden gerealiseerd en neemt eigenaarschap voor de kwaliteit van de applicaties. Je draagt gebruiksvriendelijkheid, performantie en onderhoudbaarheid hoog in het vaandel. Je stelt de planning op binnen het domein, zowel voor applicaties, platformen, competenties, als de tijdige vervanging van oudere technologie. Hierbij verlies je nooit het budget uit het oog. 

Jij

 • bent een echte people manager. Je zorgt voor teamvorming, dagdagelijkse aansturing en coaching, … Je hebt ervaring in het aansturen van meerdere ontwikkelteams van 5 – 10 ontwikkelaars

 • bent beslagen in high level architectuur, design patterns, de ins-en-outs van .NET en .NET Core en de bijhorende frameworks. Je hebt ervaring met Continuous Integration en Test Driven Development

 • hebt een boontje voor interne en externe communicatie. Je zorgt voor inhoudelijke en cijfermatige rapportering binnen Digipolis en naar de besturen.

 • werkt mee aan de definitie van de inhoudelijke en technologische visie op software ontwikkeling en zorgt voor een draagvlak bij verschillende teams.

Bovendien

 • neem je de rol op van manager voor externen: dagdagelijkse opvolging, aantrekken via overheidsopdrachten, opvolgen van de prestaties en de facturen.

 • beheer je externe contracten en opdrachten aan leveranciers: inhoudelijke sturing van de overheidsopdrachten, afspraken rond SLA’s en onderhoud.

 • blijf je investeren in jouw persoonlijke vaardigheden en managementcompetenties.

 • vind je samenwerken belangrijk. Dit vertaalt zich in een gedragen aanpak, zowel op technisch, strategisch als persoonlijk vlak.

Wij

 • selecteren enkel op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je geslacht, gender, afkomst, leeftijd of handicap.

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.

 • geven vertrouwen aan onze medewerkers om te handelen in functie van duidelijke doelstellingen.

 • luisteren en werken samen om de werkomgeving verder vorm te geven in functie van de noden van elk team.

 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.

 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.

 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot  30 januari 2019. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Kouter en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.