Enterprise Architect

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job met een bijzondere missie en gelijkgestemde collega's. Want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Als Enterprise Architect teken je de business software architecturen voor de groep stad Antwerpen uit en gebruik je hierbij generieke, herbruikbare services of engines zoals notificaties, online betalingen, digitale handtekeningen, profielbeheer, … die we ontsluiten via het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS). Zo kunnen we de stad sneller en goedkoper een modulaire, schaalbare, flexibele en moderne oplossing aanreiken.

Data is een cruciale bouwsteen van toepassingen en processen. Open data, realtime data, historische data, gedeelde data, … Een uitbreiding van het team met een ervaren BI/AI Enterprise Architect is noodzakelijk omdat we de stap naar de volgende generatie business intelligence willen zetten.

Je komt terecht in een team jonge en begeesterde Enterprise Architecten die denken en doen vanuit één doel: Antwerpen een prominente plek geven qua digitale dienstverlening en communicatie.

Je bepaalt mee met welke bouwstenen we een overkoepelende data architectuur opzetten, hoe deze evolueren om bestaande en toekomstige behoeften te ondersteunen: gaande van de rapporteringsbehoeften tot prescriptive analytics. Dit doe je steeds met als doel meerwaarde voor de eindgebruiker. Je werkt hiervoor in nauw overleg samen met een team BI/AI-specialisten.

Jij

 • wil future proof software-architecturen uittekenen met maximaal hergebruik van softwarecomponenten, bronsystemen, webservices, engines, …

 • hebt kennis van data-architectuur, datawarehouses, realttime data, innovatieve technieken om data af te nemen, te transformeren, aan te bieden, …

 • bent een uitgesproken procesmatige denker met ervaring op het vlak van processen en/of procesverbeteringen. Kennis van modelleertechnieken voor het structureren en analyseren van processen, informatie en business specificaties is een pluspunt.

 • brainstormt graag over nieuwe applicaties (of de aanpassing van bestaande) om bedrijfsprocessen en de informatieflow te verbeteren.

 • draagt bij tot de architecturale go/no go beslissing over de uit te voeren oplossingen.

 • hebt een goed inzicht in de financiële en andere kosten en baten. Return on investment en total cost of ownership is je niet onbekend.

 • neemt graag een rol op als product owner.

 • maakt er een erezaak van om altijd mee te zijn met de nieuwste (BI/AI-)technologieën, trends en opportuniteiten.

 • hebt een master diploma of bent gelijkwaardig door ervaring.

Bovendien

 • zie je het als een uitdaging om de ideeën, verwachtingen en bezorgdheden van groep stad Antwerpen te capteren en om samen de beste oplossing uit te tekenen.

 • werk je graag in een omgeving die creatief, flexibel en divers is.

 • ben je grenzeloos enthousiast en werk je als een start-up.

 • kan je een complexe materie glashelder voorstellen.

 • is ervaring en kennis in de IT-wereld een pluspunt.

 • werk je agile en pragmatisch.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 30 november 2018. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv! Mochten we geen passende kandidaat vinden dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.