EU Project Coördinator met een hart voor Gent

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Het Foresight-team van Digipolis Gent kijkt blijvend vooruit naar de impact van technologie op Gent. We prikkelen en stimuleren onze collega’s binnen de Groep Gent om na te denken over het Gent van (over)morgen. Daarnaast experimenteren we ook met technologie en zetten we toekomstgerichte projecten op. We doen dat maximaal in samenwerking met lokale en internationale netwerken en partners.
 
Het Foresight-team zoekt in dat kader een EU Project Coördinator die actief internationale netwerken en consortia uitbouwt, het trekkerschap opneemt bij de voorbereiding van EU proposals (bv. Horizon 2020) met uitgesproken technologische impact, en die lopende internationale projecten coördineert. Je werkt daarbij steeds vanuit de visie ‘Ghent, City of People’, in lijn met de bijbehorende strategie, en met inzicht in lange termijn evoluties en mogelijke toekomsten.
 
Als EU Project Coördinator bezit je de nodige ‘hard skills’ om het foresight-team te versterken op technisch vlak, maar heb je ook de ‘soft skills’ om te netwerken en om samen met andere betrokken Digipolis collega’s (developers, analisten ea.) en consortiumpartners een soepel projectverloop te garanderen.
Onze ideale EU Project Coördinator...

Jij

 •  hebt concrete ervaring met de voorbereiding van, uitvoering van en rapportering over EU projecten.       
 • kan in voorbereidende trajecten maximaal een meerwaarde onderhandelen voor Gent.
 • hebt kennis van, inzicht in en een visie over de meest actuele en toekomstige ICT ontwikkelingen, bv. op het vlak van integraties (API management en services), informatiearchitectuur (ook Big Data, hadoop, NoSQL), Cloud & Security software, software engineering, design patterns, verschillende architectuurstijlen (o.a. Volatility Based Decomposition, component based design, …).
 • kan de vertaalslag maken van het technisch-theoretische naar de toepassing ervan in de praktijk, en kiest daarbij voor het meest optimale traject. 
 • kan innovatieve ontwikkelingen vertalen naar concreet te ondernemen acties en metrics.
 • kan anderen begeleiden in hun groei op technisch vlak. 
 • bent een vlotte communicator met een positieve en constructieve ingesteldheid, die zijn/haar ideeën helder en overtuigend kan brengen. Je hebt geen moeite om daarbij ook andere perspectieven in rekening te nemen.
 • bent stressbestendig en kan goed om met deadlines, bent resultaatgericht en voelt je uitgedaagd door complexe vraagstukken. 
 • bent analytisch sterk en hebt een kritische blik op de wereld.  Je haalt trots uit het geleverde werk en streeft naar een ‘just enough’ aanpak/structuur/methode.
 • bent meertalig, minstens Nederlands, Engels en Frans.
 • bent bereid om je vaak te verplaatsen naar Brussel voor Europese meetings en naar het buitenland voor projecten en conferenties.
   

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot 5 januari 2018. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Kouter en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.