Infrastructuur architect voor Politie Antwerpen

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Krijg je een kick van complexe ICT architecturen? Slaat je hart sneller als je concrete behoeften op een creatieve en realistische manier kan vertalen naar ‘future proof’ architectuurontwerpen?

Dan is dit de geknipte job voor jou!

Voor Politie Antwerpen zoeken we een ICT Infrastructuur Architect die hen bijstaat in het ontwerpen en implementeren van innovatieve totaaloplossingen ter ondersteuning van hun operationele diensten. Klinkt saai? Toch niet, want werken voor Politie Antwerpen is werken voor de grootste politiezone van België!

Als technisch architect ben je betrokken in zeer gevarieerde projecten/domeinen uit het ICT operationeel plan van Politie. Zo zijn er de realisatie van het FOCUS-platform ter ondersteuning van politionele activiteiten (zowel lokaal als federaal), de verdere uitbouw van een slim camera- en ANPR -netwerk, het ontwerpen en implementeren van een nieuwe telecommandokamer, het uitbouwen van een intelligence platform, enzovoort.

Bij Politie Antwerpen wil men het verschil maken en vooruitstrevend zijn in aanpak door de adoptie van nieuwe technologieën die een meerwaarde bieden bij modern politiewerk.

Jij

 • denkt mee met de klant en kan op basis van hun noden en behoeftes een technische architectuur uitwerken die rekening houdt met de algemene IT strategie van politie en met alle factoren die eigen zijn aan het ICT landschap bij politie.

 • werkt samen met de projectleiders en verleent hen advies over de nodige infrastructuur in hun projecten.

 • kan een samenhangende visie voor een optimale technische architectuur uitwerken en bracht al meerdere implementaties tot een goed einde. Ervaring op het vlak van oplossingen voor politie zijn een pluspunt.

 • hebt een kritische instelling en een sterk analytisch inzicht op technisch niveau.

 • bent zeer communicatief en rapporteert regelmatig en op een professionele manier aan de projectleiders en directie ICT Politie over de voortgang van je dossiers.

 • kan complexe technische problemen en oplossingen op een eenvoudige manier presenteren.

 • speelt een belangrijke rol bij de aankoop van producten en diensten. Samen met de betrokken projectleider(s) geef je invulling aan het volledige aankooptraject, d.w.z. van de opmaak van het bestek tot de gunning die conform de wetgeving op overheidsopdrachten moet zijn.

 • hebt oog voor detail. De door jou voorgestelde ICT infrastructuur is volledig en juist gedocumenteerd.

 • vervult een brugfunctie tussen verschillende disciplines en afdelingen en zorgt voor samenwerking en het delen van kennis.

 • kan de inzetbaarheid van nieuwe technologieën inschatten en kan daarmee inspelen op de veranderende behoeften bij Politie Antwerpen.

 • hebt een goed inzicht in de financiële en andere kosten en baten. Je verantwoordt de noodzakelijke investeringen in je oplossingsvoorstellen en maakt de meerwaarde en de return on investment zichtbaar.

 • werkt graag op conceptueel niveau, maar kan ook projecten en opdrachten hands-on organiseren en uitvoeren.

Bovendien

 • heb je een master diploma of ben je gelijkwaardig door ervaring.

 • heb je minstens 5 jaar ervaring met en een brede kennis van de IT-wereld.

 • bouwde je een uitstekende kennis op over ICT-infrastructuur en diverse infrastructuurproducten en -domeinen vanuit een voorgaande rol als technisch architect of senior system engineer.

 • volg je de IT-markt op de voet en ben je voldoende vertrouwd met de gangbare spelers, producten en trends en gebruik je deze kennis bij het uitwerken van je toekomstvisie en technische designs.

 • spreek en schrijf je vlot Nederlands en ken je het ICT vakjargon.

 • is zelfstandig en agile werken geen probleem voor jou, maar ben je ook een team speler die graag zijn kennis deelt met collega’s.

 • ben je een gedreven en dynamisch persoon en kan je mensen overtuigen en enthousiasmeren.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot 5 april 2019. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.