Klantbegeleider voor Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Zit klantgerichtheid in je DNA? Denk je vanuit de gebruikers en wil je hen graag betrekken, begeleiden en overtuigen? Werk je graag samen in een agile omgeving met onder meer business architecten, solution managers en externe partners om innovatieve oplossingen en producten voor onze klanten te realiseren?

Dan hebben wij de geknipte job voor jou!

Ontleningen bij bibliotheken, bezoeken aan cultuurcentra en musea, actief zijn in sportaccommodaties en zwembaden, het ontsluiten van objecten, boeken en archieven, het uitreiken van subsidies, … zijn slechts een beperkte greep uit de vele uitdagingen en opportuniteiten die onze klant biedt.

Als klantbegeleider ben je de onmisbare schakel voor onze klant. Je geeft de behoeften mee vorm, je waakt er mee over dat de juiste oplossingen worden gemaakt en zorgt ervoor dat iedereen ze op een goede manier kan gebruiken.

Je komt terecht in een team begeesterde collega’s die denken en doen vanuit één doel: Antwerpen een prominentere plek geven qua digitale dienstverlening en communicatie.

Jij

 • werkt als klantbegeleider mee aan de ontwikkeling en implementatie van eigen gemaakte of geïntegreerde applicaties.

 • bent in het projectteam een cruciale schakel tussen de eindgebruikers, de projectleider en de ontwikkelaars.

 • zorgt er namelijk voor dat de invoering van de nieuwe applicaties bij de eindgebruikers vlekkeloos verloopt.

 • vertaalt correct de noden en behoeften van de eindgebruikers in de projectdossiers en jij vertegenwoordigt ze bovendien ook op de juiste manier binnen de projectteams.

 • bent verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van de testsessies en voor het opleiden van de gebruikers (het zelf geven van opleidingen en het schrijven van handleidingen of het opvolgen ervan).

 • zorgt ervoor dat een geschikte communicatiestructuur met de verschillende gebruikers van de op te leveren applicaties wordt opgezet en organiseert de nodige overlegmomenten met hen.

 • hebt samen met de eindgebruikers het beslissingsrecht over het tijdstip wanneer een nieuwe toepassing klaar is om in gebruik genomen te worden.

 • besteedt hierbij voldoende aandacht aan het digitale comfort van de applicatie en aan de ergonomie van de digitale werkplek.

 • rapporteert aan je projectleider(s).

 • hebt een bachelor diploma of bent gelijkwaardig door ervaring.

Bovendien

 • kan je bogen op positieve ervaringen met het implementeren van informaticasystemen.

 • heb je affiniteit met het organiseren en het coördineren van applicatietesten m.b.t. functionaliteit, gebruikersinterface, stabiliteit en performantie.

 • beschik je over prima analytische vaardigheden en communiceer je mondeling en schriftelijk helder en vlot.

 • stuur je in je regierol externe klantbegeleiders aan en bewaak je de kwaliteit van het opgeleverde resultaat.

 • werk je op een constructieve en professionele manier samen met de collega’s en je klanten.

 • werk je uitermate klantgericht en investeert je in een gezonde lange termijnrelatie met je klanten

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot 17 maart 2019. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.