Medewerker Business Intelligence

Wat je bij Digipolis mag verwachten?  Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Business intelligence speelt een cruciale rol in de besluitvorming van de groep Antwerpen.  Ze rekenen hiervoor op een performant stedelijk datawarehouse dat de gegevens in de verschillende softwaretoepassingen verzamelt en ontsluit. 

Als teamlid van een enthousiaste groep werk je mee aan de uitbouw van het datawarehouse van de Lokale Politie Antwerpen. De bedrijfsinformatie wordt verzameld en verwerkt uit enkele tientallen domeinen waarvan de data tot de verbeelding spreekt en tegelijk heel concreet is.

Je krijgt daarbij de kans om je op verschillende domeinen verder te ontwikkelen in een permanente samenwerkingsmodus in het BI-team van de Lokale Politie Antwerpen maar je draagt ook verantwoordelijkheid en werkt zelfstandig. 

Op functioneel vlak sta je in voor de analyse van de rapporteringsbehoeften van de klant. Je analyse beperkt  zich niet enkel tot registratie, je zoekt mee naar meerwaarde voor de klant.  Daarnaast heb je oog voor opportuniteiten die je verder opneemt met de klant.  Je bent innovatief, je zoekt naar trends, evoluties, vergelijkingen,… om de informatie meer klantgericht te ontsluiten.

Je toetst deze behoeften af aan de bestaande BI-modellen die in het datawarehouse van de Lokale Politie Antwerpen zijn ontwikkeld. Je documenteert grondig, functioneel naar de klant, maar ook technisch naar je BI-collega’s in functie van de verdere uitbouw van de datamarts.  Een heldere communicatie zowel mondeling als schriftelijk is één van je sterke punten. 

Als je een heldere kijk hebt op de klantbehoeften ontsluit je de informatie op een visueel creatieve manier, onder andere door de ontwikkeling van dashboards.

Tot op heden verklaren we vooral gebeurtenissen uit het verleden. Maar meer en meer willen we ons ook richten om die informatie te gebruiken om te voorspellen wat er zal gebeuren. 

Jij

 • hebt kennis van datawarehousemethodieken en modelleringstechnieken om een DWH model goed te interpreteren.

 • hebt een goede kennis van de IBM Cognos Suite, in het bijzonder Cognos Analytics en framework manager.

 • hebt ervaring met databasesystemen zoals PostgreSQL, SQLServer (MS SSIS). Kennis van NOSQL databasesystemen zoals Graph DB of Column Store DB is een pluspunt.

 • hebt kennis van nieuwe technologieën en open producten zoals Kafka, Sparc, Solr, Hive, Pentaho (pluspunt).

 • hebt een goed zicht op de werking van de klant lokale politie Antwerpen en de werking van overheidssector in het bijzonder in het financiële domein (pluspunt). 

 • hebt statistische kennis (pluspunt).

Bovendien

 • heb je een master diploma of ben je gelijkwaardig door ervaring.

 • zijn nieuwe technologieën en technieken binnen het business analytics domein een uitdaging voor jou.

 • kan je op een constructieve en professionele manier samenwerken met collega’s doorheen de organisatie en hou je van werken in teamverband.

 • werk je klantgericht en investeer je in een gezonde lange termijnrelatie met de klanten.

 • verkies je te werken in een agile omgeving, waarbij je flexibel kwalitatief werk oplevert.

 • ben je enthousiast, open, zelfstandig, initiatiefrijk, overtuigend, vasthoudend en besluitvaardig.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 17 maart 2019. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.