Senior systeembeheerder servers & storage 

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

De cel ‘Servers en Storage’ is verantwoordelijk voor het design, de implementatie en het beheer van servers (fysiek, virtueel en container infrastructuur), storage (FC SAN, NAS, Backup), IT operations en analytics van de groep Gent.

Als senior systeembeheerder los je eenvoudige en complexe IT-problemen op en behandel je vragen en klachten. Je bent een echte teamspeler die de samenwerking continu wil verbeteren. Volgens een beurtrol moet je ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar zijn voor het oplossen van problemen.

De controle van de performantie, capaciteit, security en beschikbaarheid van de systemen zit mee in jouw takenpakket. Voor de structurele problemen zoek je naar permanente oplossingen. Je werkt zowel op beheertaken - gestuurd via de ITIL tool - als op projecttaken en zorgt voor een goede opvolging van de operationele taken van de groep Server en Storage.
 

Jij

  • hebt een bachelor/master diploma of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • hebt diepgaande kennis van minstens 4 van de volgende technische elementen: Microsoft Windows Server, VMware ESX, Openshift, Linux, MySQL, scripting, PKI.
  • hebt een degelijke basiskennis infrastructuur services: DHCP, DNS, AD, networking
  • hebt een inzichtelijke kennis van IT-beveiliging.
  • kan de shift naar nieuwe systemen op een beheersbare wijze mee mogelijk maken dankzij jouw kennis en interesse. Dit zijn snel groeiende, nieuwe en vaak open source systemen.

Wij

  • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
  • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
  • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
  • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
  • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 16 april 2018.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Kouter en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.