Solution Architect 

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Ben je een Solution Architect? Iemand wiens hart sneller slaat als hij business behoeften op een creatieve en realistische manier kan vertalen naar wendbare architectuurontwerpen? Kriebelt het bij jou als je een architectuurtekening kan omtoveren tot concrete bouwstenen en flows? Kan je de abstractie van enterprise architectuur verzoenen met het praktische van de technische architectuur aan Dev en Ops kant? Of wil je dit zeker onder de knie krijgen?

Dan hebben wij de geknipte job voor jou!

Het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS) is een volwaardig technisch platform met meer dan twintig generieke back-end componenten. We zetten nu de volgende stap: de combinatie en integratie van de engines, bijkomende APIs en generieke componenten tot domeinspecifieke herbruikbare platformen voor bijvoorbeeld dossieropvolging.  

Als Solution Architect ben jij de ontwerper voor de technische architectuur en de design principes van het Generiek Dossier Platform of kortweg GDP. 

Je komt terecht in een team begeesterde collega’s die denken en doen vanuit één doel: Antwerpen een prominente plek geven qua digitale dienstverlening en communicatie.

Jij

 • bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een onderhoudsmodel van het platform, en voor het laten naleven van richtlijnen rond het hergebruik ervan in combinatie met andere van ACPaaS componenten.

 • wil future-proof software-architecturen uittekenen met maximaal hergebruik van softwarecomponenten, bronsystemen, webservices, engines, …

 • brainstormt graag over nieuwe applicaties (of de aanpassing van bestaande) om bedrijfsprocessen en de informatieflow te verbeteren.

 • kan een brugfunctie zijn tussen technici, eindgebruikers en leidinggevenden. In die rol zorg je voor de vertaling van bussiness behoeftes in technische oplossingen. Omgekeerd vertaal je technisch complexe onderwerpen in begrijpbare taal voor business analisten, enzovoort.

 • bent een steun en toeverlaat voor DevOps-medewerkers en business analisten; je inspireert, ondersteunt en geeft richting.

 • bent vertrouwd met return on investment (ROI) en total cost of ownership (TCO) en kan die indicatoren toepassen.

Bovendien

 • zie je het als een uitdaging om de ideeën, verwachtingen en bezorgdheden van de groep stad Antwerpen te capteren en om samen de beste oplossing uit te tekenen.

 • werk je graag in een zelfsturende omgeving die creatief, flexibel en divers is.

 • ben je grenzeloos enthousiast en werk je pragmatisch.

 • kan je een complexe materie glashelder voorstellen.

 • heb je minstens 5 jaar ervaring en een brede kennis van ICT.

 • beschik je over het talent om met innovatie en technologie in te spelen op de veranderende behoeften van een business.

 • ben je zeer communicatief en kan je zowel mondeling als schriftelijk helder en vlot communiceren op maat van je gesprekspartners.

 • heb je een masterdiploma of ben je gelijkwaardig door ervaring.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.

 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.

 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.

 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan tot 5 mei 2019 solliciteren voor deze vacature. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.


 

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.