Solution Manager met een hart voor Antwerpen

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

 

Als programma- en solution manager maak je realistische projectplanningen binnen een agile kader en bewaak je de voortgang ervan. Je bent een geboren people manager die leiding geeft aan een zelforganiserend team van specialisten, elk in hun domein. Je hebt ervaring in het managen van meerdere complexe projecten. Je bewaakt dat de oplossingen kostenefficiënt en realiseerbaar zijn binnen de beschikbare middelen, waarbij steeds gezocht wordt naar meerwaarde en synergie bij de aanwending van deze middelen. Hierbij verantwoord je ook de noodzakelijke investeringen en maak je de meerwaarde van je oplossingsvoorstellen zichtbaar.

Als solution manager leg je de focus op het volgens een agile methodiek realiseren van sprints en tussenresultaten (Minimum Viable Products) en van het eindresultaat, de innovatieve oplossing voor de klant. Je voelt je verantwoordelijk voor het volledige end-to-end implementatietraject om dit doel te bereiken. Jouw doel is pas bereikt als de klanten tevreden zijn met het eindproduct.

Je geeft advies aan het beleid en bent het aanspreekpunt voor collega’s, klanten, leveranciers, enzovoort.

Wij zoeken een programma- en solution manager die zich thuis voelt in een omgeving met veel initiatieven, veel verandering en verschillende belangen. Je bent mensgericht en kan de verschillende stakeholders overtuigen van de focus op het huidige project portfolio. Je weet wat er leeft in de organisatie en kan proactief verwachtingen managen.

Je komt terecht in een team begeesterde collega’s die denken en doen vanuit één doel: Antwerpen een prominente plek geven qua digitale dienstverlening en communicatie.

Jij

 • hebt ervaring met de inrichting en uitvoering van portfolio management, programma management en/of project management en de opvolging wendbare scrumteams.
 • bent bezeten door snelle opleveringen van sprints en Minimum Viable Products.
 • voelt je verantwoordelijk vanaf het idee tot en met de succesvolle oplevering van de oplossing.
 • hebt kennis van en ervaring met IT analyse, ontwikkeling en implementatie.
 • werkt klantgericht en investeert in een lange termijn relatie met de klanten.
 • hebt de juiste managementvaardigheden om ICT-leveranciers te kunnen aansturen in een agile omgeving.
 • communiceert helder en gevat, zowel mondeling en schriftelijk op maat van je gesprekspartner.
 • denkt out-of-the-box en bent creatief in het formuleren en uitwerken van adviezen en oplossingen. Je speelt gemakkelijk in op de veranderende behoeften van een business.

Bovendien

 • ben je gedreven, dynamisch en functioneer je prima in een zelforganiserend team.
 • ben je een geboren people manager, werk je agile, pragmatisch en flexibel.
 • neem je end-to end verantwoordelijkheid, levert nauwkeurig en verzorgd werk af aan een hoog kwaliteitsniveau.
 • ben je polyvalent en bereid te helpen bij andere projectgerelateerde activiteiten zoals analyses en deployment.
 • heb je een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en kan je zelfstandig werken.
 • kan je prioriteiten bewaken.
 • heb je een master diploma of ben je gelijkwaardig door enkele jaren ervaring.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie waar teamgeest centraal staan.
 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.
 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 8 oktober 2017.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.