Systeemtechnieker met een hart voor Gent

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Heb je zin om samen met je collega’s een netwerk van 300 locaties, verbonden via glasvezel, huurlijnen of UTP, te beheren? Als systeemtechnieker voer je jouw taken zelfstandig uit op basis van procedures en krijg je ondersteuning van systeembeheerders die de procedures maken en bijsturen.

Naast de installatie van eenvoudige netwerkcomponenten zoals access-switches, analiseer je netwerkproblemen op locatie en snel je ter hulp bij dringende interventies. Je beheert de stock en zorgt voor de leveringen en bestellijsten. 

Foutmeldingen, storingen en performantiemetingen volg je op via een monitoringomgeving. Daarbij houd je de documentatie over de verschillende locaties up-to-date. Samen met je collega’s beheer je de informaticasystemen van de stad en het OCMW Gent optimaal. De taken voer je uit binnen systeembeheer.
 

Jij

 • hebt een bachelor informatica of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • hebt een algemene kennis van de Microsoft omgeving (MS Server 2008/2012, AD, Policy’s,…).
 • hebt een algemene kennis van layer 2 netwerken, layer 3 routers, antivirus en firewalls.
 • bent flexibel en neemt initiatief.
 • werkt zelfstandig en probleemoplossend.
 • kan efficiënt en analytisch problemen situeren.
 • bent leergierig en mee met de laatste technologische trends.
 • werkt klantgericht en investeert in een gezonde langetermijnrelatie met klanten.

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 11 december 2017. Is deze datum verstreken, solliciteer dan alsnog. Mocht er geen passende kandidaat gevonden worden, kom je mogelijks nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Kouter en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.