Technisch Architect

Ben je Technisch of Software Architect in hart en nieren? Heb je een passie voor de nieuwste software technologieën en ontwikkelingen? Kriebelt het bij jou als je concepten kan omzetten in concrete resultaten?

Dan is dit de uitdaging die je zoekt!

Het voorbije jaar groeide het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS) uit tot een volwaardig technisch platform waar we generieke back-end componenten (engines) aanbieden via RESTful API’s. Hiermee bouwen we moderne modulaire web applicaties voor de groep Antwerpen. Als Technisch Architect vertaal je de bedrijfsnoden van onze klanten naar oplossingen die maximaal gebruik maken van ACPaaS engines.

Waarom voor jou? 

 • Omdat je in de rol van ontwerper instaat voor de technische architectuur van ons software landschap, rekening houdend met de infrastructurele en operationele context. Je zoekt samen met de klant naar het optimale antwoord op zijn vraag. Je vertaalt de conceptuele architectuur in een oplossing die maximaal opgebouwd wordt met ACPaaS engines. Je denkt in microservices en destilleert nieuwe engines uit de vereisten. Je bewaakt de technische architectuur tijdens de realisatie.

 • Omdat je als technische SPOC ondersteuning en advies geeft aan de productteams over het werken met en opzetten van generieke componenten.

 • Omdat je in je rol van developer zorgt voor de verdere ontwikkeling van ACPaaS componenten en dit van analyse, over ontwerp, development en testing tot en met oplevering.

 • Omdat je de schakel bent tussen het management, product owners, enterprise architecten, business analisten en de technische experten. In die rol zorg je voor de vertaling van business behoeften naar technische oplossingen. Omgekeerd stel je technisch complexe onderwerpen begrijpelijk voor.

 • Omdat wij een Senior/Lead Developer / Software Architect zoeken die zich thuis voelt in een dynamische omgeving met veel initiatieven en verschillende belangen. Je bent mensgericht en je kan de verschillende stakeholders overtuigen van de meerwaarde van je oplossing. Je weet wat er leeft in de organisatie en in de markt, en je kan proactief verwachtingen managen.

Waarom mét jou? 

 • Omdat jij een master diploma hebt of gelijkwaardig bent door ervaring.

 • Omdat jij agile werkt, waarbij je flexibel kwalitatief werk aflevert.

 • Omdat je graag werkt in een omgeving die creatief, flexibel en divers is.

 • Omdat je klantgericht werkt en investeert in een lange termijn relatie met de klanten.

 • Omdat jij een stevige bagage hebt in meerdere kennisdomeinen: microservice georiënteerde architecturen (RESTful API), application lifecycle management (Jira/Bamboo/Stash/Chef), programmeertalen (NodeJS, .NET Core), moderne cloud en virtualisatie technologieën (VMware, Docker), databases (PostgreSQL, MongoDB), geautomatiseerd testen, monitoring en logging (ELK).

 • Omdat jij aantoonbare ervaring hebt in gelijkaardige rollen.

 • Omdat jij een analytische en gestructureerde denker bent.

 • Omdat jij mondeling en schriftelijk communiceert op maat van je gesprekspartner.

 • Omdat jij out-of-the-box denkt en je creatieve adviezen en oplossingen geeft.

 • Omdat jij gemakkelijk inspeelt op de veranderende behoeften van een business en de evoluties in de markt.

 • Omdat jij gedreven dynamisch en zelfstandig bent, en je functioneert prima in een zelf organiserend team.

Waarom bij ons?

 • Omdat wij geloven in zelfsturende teams, waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie en teamgeest centraal staan.

 • Omdat wij non-stop inzetten op innoverende technologieën en methodes.

 • Omdat wij alléén kijken naar je skills, niet naar gender, afkomst, leeftijd of andere bijkomstigheden.

 • Omdat wij werken graag belonen. Onder meer met een dertiende maand, minstens 35 vakantiedagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement voor openbaar vervoer, laptop en gsm met belwaarde.

Good to know

Je kan reageren op deze vacature tot 16 oktober 2019.  Datum verstreken? Solliciteer dan toch, want als we geen passende kandidaat vinden, kom jij misschien in aanmerking voor de functie.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis 7-08 deel 2-90.jpg

Digipolis Antwerpen

Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen

Zin om voor Antwerpen te werken? Een frietje steken op het Eilandje en iBeacons spotten bij de Boerentoren. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Antwerpenaren beter maken.