Technisch medewerker Servicedesk

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Binnen de groep servicedesk ben je dagelijks mee verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de infrastructuur en toepassingen die onze organisatie aanbiedt aan de klant. Samen met je collega's ben je het centrale aanspreekpunt voor IT-storingen, -vragen en klachten in en over de digitale werkomgeving.

Je bent de brug tussen onze klanten en de interne diensten in het kader van de IT-storingen, -vragen en klachten in behandeling.

Je bent grondig op de hoogte van alle diensten, producten en systemen die bij de verschillende klantengroepen gebruikt worden. Samen met je collega's werk je aan een optimale en efficiënte werking van de Servicedesk. Incidentbeheer gebruik je als bouwsteen voor je dagelijkse werking.

De groep Interventie doet een grondige analyse van de incidenten die zich voordoen, zowel op hard- als softwarevlak. Op basis van patroonherkenning (herhaling) informeer je je collega’s binnen de groep Infrastructuurbeheer met de vraag naar een grondigere analyse. Je communiceert relevante informatie aan de medewerkers binnen de Servicedesk aan de andere groepen en de klant.

Jij

 • hebt een diploma A2 of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • beschikt over een rijbewijs type B.
 • hebt voldoende basiskennis Engels waardoor het lezen en begrijpen van technische Engelse begrippen geen probleem vormt.
 • beschikt over een grondige IT-basiskennis van: hardware (desktops, laptops, printers, mobiele telefonie, tablets), telecommunicatie (Wireless, UTP, xDSL, ethernet, TCP/IP, switching, routing, DHCP), systeemsoftware (MS Active directory), OS en client software (MS Windows 7, MS Office 200x en MS Office 2010), security (McAfee Antivirus).
 • hebt goede analytische basisvaardigheden en communiceert mondeling en schriftelijk helder en vlot op maat van je gesprekspartners.

Bovendien

 • werk je klantgericht en investeer je in een gezonde lange termijnrelatie met de klanten.

 • heb je een goed gevoel voor organisatie en planning en ben je vertrouwd met systematiek en methodiek.

 • neem je graag verantwoordelijkheid en kan je zelfstandig en probleemoplossend werken.  

 • werk je op een constructieve en professionele manier samen met collega’s doorheen de organisatie en houd je van werken in teamverband.

 • ben je leergierig en is je (technologische) kennis up-to-date.

 • ben je stressbestendig.

 • werk je graag in projectverband.

Wij

 • selecteren enkel op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je geslacht, gender, afkomst, leeftijd of berperking.
 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Je kan solliciteren tot  28 februari 2018. Is deze datum verstreken, bezorg ons dan zeker nog je cv. Mochten we geen passende kandidaat vinden, dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor deze vacature.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Groentenmarkt en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.