Technologisch adviseur Europese projecten met een hart voor Gent

Wat je bij Digipolis mag verwachten? Een job waar nog genoeg tijd overblijft om de stad te gaan verkennen. Een job met een bijzondere missie. Een job met gelijkgestemde collega's, want iedereen hier heeft minstens één ding gemeen: een hart voor de stad.

Sinds 2003 is Digipolis Gent de stedelijke ICT-dienstverlener die de digitale schakel vormt tussen de verschillende stadsdiensten en stedelijke organisaties. Terwijl we werken aan de stad van vandaag, hebben we evengoed al oog voor de stad van (over)morgen. En net voor dat laatste hebben we heel wat wijze mensen nodig, waaronder een technologisch adviseur voor onze Europese projectwerking. 

Als ‘Technologisch Adviseur Europese Projecten’ ben jij binnen Digipolis Gent degene die de Smart City Strategie van Gent, als ‘City of People’, moet vertalen naar technologisch gedreven transnationale projecten. Jij gelooft dat de kansen voor een slimme stad liggen op het kruispunt tussen maatschappelijk complexe uitdagingen en technologische evoluties. En dat we met alle stakeholders in Gent en daarbuiten samen moeten bouwen aan de stad van de toekomst.

Dit doe je uiteraard niet alleen. Je wordt deel van het uitbundige Foresight-team dat niet alleen toekomstonderzoek doet naar de impact van technologie op Gent, maar binnen Digipolis Gent ook verantwoordelijk is voor strategie, innovatie en (internationale) samenwerkingen. We hebben vandaag al een power team met ervaring in Europese subsidieprojecten en bouwen al een tijd aan een sterk netwerk van partners. Maar we zijn ook nog dringend op zoek naar een sterk technisch profiel om dit team te versterken.

Jij

 • Hebt een achtergrond als burgerlijk of industrieel ingenieur informatica, een bachelor in toegepaste informatica / elektronica-ICT of hebt gelijkwaardige ervaring.

 • Kan voorbij de buzzwords van vandaag kijken en hebt diep inzicht in de meest actuele en toekomstige ICT- en GovTech-ontwikkelingen; bijvoorbeeld op het vlak van integraties (API-management en services), informatiearchitectuur (Big Data, hadoop, NoSQL), Cloud & Security software, software engineering, design patterns en verschillende architectuurstijlen (o.a. Volatility Based Decomposition, component based design, …);

 • Gelooft sterk dat een technologische opleiding of achtergrond nog maar een basis is en dat je continu moet bijleren en experimenteren om cutting-edge technologie te begrijpen.

 • Hebt geen schrik om na te denken over technologie op een strategisch niveau, noch om zelf digitaal aan de slag te gaan.

 • Kan de vertaalslag maken van het technisch-theoretische naar de toepassing ervan in de echte wereld en naar concrete acties en bijbehorende metrics;

 • Hebt een hart voor Gent, en hebt een brede kijk op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en (over)morgen, los van de technologische context.

 • Bent een vlotte communicator met een positieve en constructieve ingesteldheid, die zijn/haar ideeën helder en overtuigend kan brengen en die geen moeite heeft om daarbij ook andere perspectieven in rekening te nemen.

 • Bent stressbestendig en kan goed om met deadlines, bent resultaatgericht en voelt je uitgedaagd door complexe technologische vraagstukken;

 • bent analytisch sterk, en hebt een kritische blik op de wereld;

 • Bent meertalig, met een uitstekende kennis van het Nederlands en het Engels, zowel geschreven als mondeling, en van het vakjargon.

 • Bent bereid om je vaak te verplaatsen naar Brussel voor Europese meetings en naar het buitenland in functie van projecten.

Bovendien

 • is concrete ervaring met de voorbereiding van, uitvoering van en rapportering over EU-projecten (H2020, Interreg, ERDF) een pluspunt;

 • Scoor je goed in het Foresight-team als je kan aantonen dat je collega’s uit verschillende domeinen warm kan maken om mee te werken aan deze internationale projecten.

 • Worden we blij als je geen schrik hebt van doorgedreven kennisdeling binnen en buiten de organisatie, met een voorliefde voor Open Source en Open Data.

 • is kennis van het Frans en Duits mooi meegenomen, omdat we ook vaak samenwerken met onze buurlanden.

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extra legale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

We sluiten deze vacature af op 14 januari 2017.

Digipolis 7-08 deel 1-89.jpg

Sollicitatieproces

Zin om van de stad jouw job te maken? Vul het online registratieformulier in en start een bijzondere missie. Zijn we overtuigd van jouw hart voor de stad? Dan nodigen we jou uit voor een interview. Afhankelijk van de functie die je wil invullen volgen er nog een aantal testen. We geven jou ook graag een zelfstandige opdracht, zo zijn we zeker dat jij de juiste persoon bent om samen met ons de stad digitaal vorm te geven. Na een positief gesprek met één van onze directieleden ben je helemaal klaar om de stad te gaan verkennen.

Digipolis Gent

Bellevue 1, 9000 Gent

Zin om voor Gent te werken? Cuberdons snoepen op de Kouter en iBeacons spotten bij de Krook. Bij Digipolis maak je van de stad jouw job en bouw je mee aan innovatieve projecten die het leven van duizenden Gentenaren beter maken.